Sürmanşet 10.8.2018 09:23:31 592 defa okundu

Tunceli yöresi yemek tarifleri

Her gün sizler için yöresel yemek tarifine yer veriyoruz. Bugün de “Haşlama Et” tarifine yer verdik.

Haşlama Et

Malzemeler

İhtiyaç kadar haşlamalık kemikli et

2 adet patates

1 adet soğan

Yarpuz (yabani nane)

Havuç

Sarımsak

Tuz ve biber

Yapılışı:

Parçalanmış et, büyük bir tencereye konulur. Yeteri kadar su eklenir. Tuz ve biber atılıp, ocağa konulur. Kapağı kapatılarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını açarak üstünde biriken köpükler toplanır. Sonra da patates, havuç ve soğan eklenir. Ateş kısılır ve düşük ateşte uzun süre pişirilir. İstenildiğinde et pişirilmeden önce bir kaç yerinden delinerek, sarımsak konulabilir. Yemek piştikten sonra et, önceden ısıtılmış çukur bir kabın içine konularak servise hazır hale getirilir.

Afiyet Olsun…

Yorumlar

Ad-Soyad
E-Mail
Yorum
Tüm Yorumlar
Tüm Yorumlar


SİZİ TANITALIM

Bilgilerinizi girerek, Dersimli Esnaf ağına dahil olabilirsiniz!

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak, ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.

BURAYA TIKLAYINIZ

DERSİMLİ ESNAFLARIMIZ

Burçlar

Günlük falınızı Okuyun

Astroloji.org 'un desteğiyle

HAVA DURUMU

ZİYARETÇİ İSTATİSTİKLERİ

 Bugün : 6275
 Dün : 16118
 Toplam : 26042747
 Ip No : 54.224.56.126