Kadın & Sağlık 3.1.2018 18:13:52 818 defa okundu

Dünyanın en iyi şefleri bu püf noktalarını kullanıyor

Doğru pişirmek o kadar önemli ki, şeflerin bir kuşaktan diğerine aktardığı sırlarla dolu. Sizin için yemeklerinizi dünyanın en iyi mutfaklarına layık kılacak numaralar topladık. Belki de çoğunu biliyorsunuz.

* Kırmızı acı biber seviyorsunuz ancak çok da yanmak istemiyorsanız bu yöntem sizin için... Biberin tohumlarını ve damarlarını çıkarın ve soğuk suyla durulayın. Acı tadı azalacaktır.

 

*Tatlı yaparken krema yerine yumurta akı kullanabilirsiniz. Bu fikir diyet yapanların hoşuna gidebilir.

 

* Sebzeleri kaynar su veya soğuk suyun içine koyup koymayacağınızdan emin değilseniz, şu ipucunu unutmayın: yer altında yetişen sebzeler soğuk suya ihtiyaç duyar, zeminin üzerinde büyüyen sebzelerse sıcak su ister.

 

* Yumurta akını çırparken kıvamının tutup tutmadığını anlamak için kabı ters çevirin. Dökülmüyorsa kıvamı olmuş demektir.

 

* Salatalarınızda farklı bir tat ve ekstra vitamin arıyorsanız fırınlanmış kırmızı pancar kullanabilirsiniz.

 

* Soğanı daha kolay kesmek için görseldeki yöntemi izleyebilirsiniz.

 

* Makarnanızın birbirine yapışmasına izin vermeyecek bir numara, mümkün olduğunca fazla su kullanmaktır. 100 gr makarna için 1 litre su kullanmak, mükemmel sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır.

 

*Tatlı hamur işleri için mükemmel hamurun sırrı basittir: un ağırlığı şeker ağırlığına eşit olmalı ve yumurtanın ağırlığı tereyağının ağırlığına eşit olmalıdır.

 

*Yumuşak bir patates püresi istiyorsanız süt tozu, daha pofuduk bir püre için de kabartma tozu kullanabilirsiniz.

 

* Limon, portakal gibi meyvelerden daha fazla su elde etmek istiyorsanız biraz mikrodalga fırında ısıtmanız yeterli olacaktır.

 

* Kızartma yağınızın yeterince ısınıp ısınmadığını kontrol etmek için ahşap bir çubuk kullanın. Çubuğun etrafında kabarcıklar oluşuyorsa kızartma yapmanın vakti gelmiş demektir.

 

* Köftenizi daha lezzetli hale getirmek için soğanları az yağda biraz öldürün.

 

* Her şefin ideal biftek hazırlama sırrı vardır mutlaka. Ancak bir sır hepsi için ortaktır. Kızartma tavası çok sıcak olmalı, hatta üzerinde duman tütmelidir. (İnternetten derlendi)

Yorumlar

Ad-Soyad
E-Mail
Yorum
Tüm Yorumlar
Tüm Yorumlar


SİZİ TANITALIM

Bilgilerinizi girerek, Dersimli Esnaf ağına dahil olabilirsiniz!

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak, ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.

BURAYA TIKLAYINIZ

DERSİMLİ ESNAFLARIMIZ

Burçlar

Günlük falınızı Okuyun

Astroloji.org 'un desteğiyle

HAVA DURUMU

ZİYARETÇİ İSTATİSTİKLERİ

 Bugün : 4328
 Dün : 12155
 Toplam : 26094337
 Ip No : 54.198.55.167