Manşet 10.8.2018 08:44:34 292 defa okundu

Yine balık…

Medyada yer alan bir habere göre, Çinli bilim insanlarının yaptığı 16 yıllık araştırma sonuçlandı. Bilim insanlarının açıklamasına göre, düzenli balık tüketimi ömrü uzatıyor.

Bilim insanları, 16 yıl boyunca 240 bin erkek ve 180 bin kadının diyetini takip etti. Deneye katılanlar her gün az miktarda balık tüketti. Düzenli olarak balık tüketen erkeklerin yüzde 10 oranda daha az vasküler ve yüzde 37 oranında da karaciğer hastalıklarına yakalandığı ortaya çıktı. Ayrıca düzenli balık tüketen kadınlarda Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin de yüzde 38 oranında azaldığı tespit edildi.

 

Bilim insanlarının açıklamasına göre, düzenli balık ve Omega-3 içeren ürünlerin tüketimi, kanser ve akut solunum yolu hastalıklarından kaynaklanan ölüm riskini de azaltıyor. Diğer yandan, kızartılan balığın yararlı özelliklerinin çoğunu kaybettiği kaydedildi. Omega-3 kaynakları arasında ayrıca keten tohumu, ıspanak, patates ve deniz ürünleri yer alıyor.

Yorumlar

Ad-Soyad
E-Mail
Yorum
Tüm Yorumlar
Tüm Yorumlar


SİZİ TANITALIM

Bilgilerinizi girerek, Dersimli Esnaf ağına dahil olabilirsiniz!

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak, ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.

BURAYA TIKLAYINIZ

DERSİMLİ ESNAFLARIMIZ

Burçlar

Günlük falınızı Okuyun

Astroloji.org 'un desteğiyle

HAVA DURUMU

ZİYARETÇİ İSTATİSTİKLERİ

 Bugün : 425
 Dün : 11448
 Toplam : 24903190
 Ip No : 54.80.208.105